Himmelbjergtårnet

Himmelbjerg Golf Club har fået et vartegn
– og hvad vil være mere naturligt end et Himmelbjerg tårn.
 
I Himmelbjerg Golf Club ved Them har der aldrig været langt fra ide til handling. Efter at have en mindre trækopi af det ikoniske Himmelbjerg tårn til låns i efteråret 2018, kom ideen fra flere medlemmer om at bygge en mere permanent udgave i mursten. På golfbanen af samme navn, skulle det så bare være 1/3 størrelse i forhold til det originale tårn, der blev bygget i 1875 og med sine 25 meter rager godt op på et af Danmarks højeste punkter.
 
Efter at alle nødvendige godkendelser var på plads blev tårnkomiteen til bevarelse af mindesmærker på Himmelbjerget, kontaktet for at vi kunne få ok til at bygge en kopi af Himmelbjergtårnet. Også derfra blev der givet grønt lys til at gå igang med byggeriet.
Efter en større eftersøgning, bl.a. på Danmarks Kunstbibliotek, blev de originale tegninger fundet. Tegninger havde kun få mål og disse mål var i ”fod og alen” . 
Arkitekt Henrik Lind tilbød at lave nye, detaljerede arbejdstegninger til HGC og til tårnkomiteen. Projektet blev derefter offentliggjort for klubbens medlemmer.
Det blev der taget rigtig godt imod, og som i så mange andre tilfælde i den meget populære og sociale golfklub, meldte der sig hurtigt sponsorer og ikke mindst frivillig arbejdskraft i form af murere og hjælpere. – Det var et hårdt arbejde at få de mange mursten, der svarer til et mindre parcelhus, lagt præcist efter originalen, fortæller Preben Norup og fortsætter: – Men i dag glæder vi os over resultatet, der er placeret på et stykke jord mellem hul 16 og 18, hvor vi ofte har talt om en form for beplantning eller lignende, der kunne sætte en signatur for klubben.
 
Himmelbjerg Golf Club er medlemsejet, og udover de 900 entusiastiske medlemmer, som formanden formulerer det, besøges klubben af omkring 6.000 spillende gæster om året. De kan nu sidde på terrassen efter en runde på den smukke golfbane og nyde udsigten til banens afslutningshul – og et 8 meter højt Himmelbjergtårn.
 
Det nye vartegn vil officielt blive markeret med et besøg af Silkeborg kommunes borgmester, Steen Vindum, den 15. august 2019. Og mon ikke mange af golfbanens eller restaurantens gæster fremover vil få lyst til at køre de få kilometer fra golfklubben til Himmelbjerget for at opleve originalen med Danmarks vel nok smukkeste udsigt.
 
 
Golfklubbens logo afspejler beliggenheden tæt på Himmelbjerget og lyngbakkerne
 

Video

fra Himmelbjergtårnets indvielse
 

Billeder fra Himmelbjergtårnets indvielse