Keepers Corner

   

Chefgreenkeeper René Juel Andersen
mobiltlf: 42 30 16 67
Kontortid torsdag 13.00 – 15.00
Mail: chefgreenkeeper

   

 

   

 

 

 

         
Henning Ottesen
Greenkeeper
  Jan Møller Andersen
Greenkeeper
assistent
  Liv Bendixen
Greenkeeper
assistent
  John Kansy
Greenkeeper
assistent
  Daniel
Greenkeeper
elev
 

 

Chefgreenkeeper  René Juel Andersen informerer løbende om banens tilstand, samt hvilke tiltag, der planlægges udført.


November 2018

Stille stille nu går solen ned.. Ja en dejlig sang og meget sigende for års tiden. Vi går med, og melder lavt blus på alle kedler.

 

Vi har sendt vores faste sæsonarbejdere hjem, og resten går lidt på kursus-skole-og færdiggørelse af de sidste projekter.

Vi har fået god spiring af det eftersåede, især dem på greens er fyldt med små nye græs planter. Der er desværre stadig steder på banen, som halter lidt efter tørken, her er der eftersået, men af ukendte grunde, så bryder det ikke rigtigt igennem det døde græs lag.

Vi vil til foråret, værre ekstra hårde ved de områder, med vertikalskæring, propning og eftersåning. Men det er for sent nu, og vil stresse områderne endnu mere.

 

Stien fra green 7 til 8 har fået et løft, og er nu belagt med græs armering som de andre stejle stier. Vi håber folk vil benytte den rigtig meget, og gerne også bruge stien i skoven, højre om green rigtig meget, da græs området omkring green 7 er meget fedtet og vådt.

Lige det område vil i denne uge blive prikket, kraftig topdresset med sand, prikket igen, og så håber vi det kan ligge der resten af vinteren.

 

Der vil også komme meget sand på green områder 2-4-5-12-15-16

 

Vi vurderer og kigger på banen og DMI hele tiden. Det er spørgsmålet om, hvornår vi lukker for golfbiler og scootere?? Indtil videre vil jeg tro, at der bliver lukket for dem slut november. Samtidig overgår vi til vinter regler, men det bliver meldt ud på hjemmesiden og facebook, når det sker.

 

Mulige vinter projekter:

 • Ny sti ved tee 54 hul 12, så man kommer ud lidt længere ned i skoven, og sliddet ved teestedet flyttes.
 • Fældning-tynding af diverse træer på banen.
 • Rense bækken op.
 • Flytning af info stander og boldvasker til tee 1.
 • m.v.

God jul og godt nytår, alt for i år, skrives ved i 2019.

Green team


September 2018.

Efter en utrolig dejlig varm sommer, er vi nu trådt ind i efteråret. Det gør, at vi allerede nu begynder arbejdet, som skal sikre banen over vinteren, men også gøre den klar til en ny sæson, når vi skriver sæson 2019.

Vi må indrømme, vi har været hårdt ramt på fairways og greens områder. Solen har virkelig brændt store pletter af græsset væk. Vi har ikke haft vandtid nok til at vores sprinklere på greens kunne køre hele vejen rundt. Normal sommer kan de sagtens følge med, men i år kunne vi se at med den tid vi har til rådighed, 22-06.00, så begyndte der at komme tørkepletter. Så vi prioriterede greens, og teesteder og måtte lade alt andet vente.

Vi har i branchen aldrig rigtig prøvet noget lignende, så der har været stor debat i vores greenkeeperforum, om det nu kom tilbage. Jeg har været på den vogn, der sagde det skal nok komme igen, det skal bare have ro og tid; men kan godt se det trækker lidt ud, så derfor har vi startet eftersåning og luftning op.

Vi har været ude med vores græsstrigle, som virkelig har ridset godt i jorden, og så har vi efterfølgende kørt dem over med vores store vertikalskære, for at samle ”fnuller” op og skære flere riller. Så er de sået, og fået en let omgang fairwaygødning.

Vi satser på flere af pletterne lukker sig, og for at hjælpe det på vej, vil vi klippe udenom dem. Dvs man kan opleve på de værste steder, at der kan stå noget højt græs i tuer, men vi får aldrig græs op, hvis vi bare forsætter normal klippemønster. Så fairways vil nok komme til at falde i kvalitet, men det gøres kun for at vi kan få græsdække inden vinter, ellers kommer banen til at have mange lukkedage denne vinter.

 

Uge 38:

Så er det greens tur til at få lidt luft og frisk sand og frø. Så tirsdag og onsdag er store tag propper op og efterså greens. Vi har ikke meget filt, men for at holde det nede og skabe gode betingelser for afdræning af overfladevandet, så er det den bedste metode. Efterfølgende sætter vi klippehøjden op på greens til 5 mm, og midt oktober går vi i 6 mm for vinteren.

Klippehøjder efterår/vinter

Greens 5-6 mm

Tee’s  13 mm

Fw 18 mm

Semi 25 mm

Rough 50 mm

Pas på banen:

 

Tee 12 ”damer”

Vi starter i uge 37 med at rette og gøre det lidt større, imens det står på, skal der spilles fra det bagerste teested. Vi håbede på 4 teesteder i år, men det blev til 2, men så forsætter vi bare næste år. Ps! stien fra green 9 er færdig.

 

Vådt :

Nu er der fugtigt, og dermed meget afklip i roughen, Vi klipper greens og bruger meget tid på at fjerne det afklip som måtte ligge tilbage, så gør det lidt ondt i hjertet at se greens ligne en stor græsklump efter de første bolde. Man skal tænke på dem som kommer efterfølgende, slår et godt slag ind og så bremses den af en stor tot græs.. ikke sjovt.

Vil gerne i ville tænke over følgende:

1.       Gå ikke mellem green og bunkers.

2.       Læg flagstangen stille ned på greens, brug evt putter til at sænke den ned med.

3.       Ret nedslagsmærker rigtigt op, bræk ind mod midten, og ikke bræk rødderne op.

4.       Undgå at vride ens golfsko rundt, når man har samlet ens bold op af hullet.

5.       Riv bunkers efter dig, og læg hele riven ned i bunkeren.

6.       Bank skoene af efter bunkerslag, og inden du går ind på greens.

7.       Fjern græsafklip og andet du har slæbt med ind.

8.       udjævn let med enden af putteren, spikes mærker, så andre for en fair linje.

Vi begynder snart med afspærringer ved greenområder og andre udsatte steder, de skal overholdes, og tænk hele tiden på at undgå de slidte områder, især ved teestederne, man behøver ikke holde samme sted hver gang.

 

Uge 39:

RYDER CUP

Yes så kom ugen, hvor faget greenkeeper skal fyres af med verdenseliten. Bliver det største jeg har oplevet, og bliver det sikkert ved med at være i mange år. Dansk kaptajn, Dansk spiller på holdet, Tiger Woods på USA-holdet, jamen kan det da blive bedre. Jeg har lidt aftaler dernede med Viasat Golf – golf.dk og vil håbe vi for godt med reklametid.

Jeg vil sige tak til klubben, for de giver mig muligheden for at deltage i sådanne ting, det giver virkelig en et løft, og udvikler ens evner så meget. Kan ikke se noget skoleophold kan give så meget som de uger til store turneringer gør.

 

Mange hilsner

René Juel
Greenteam Himmelbjerg Golf Club

 


Maj 2018

Ahh forår, træerne er sprunget ud, græsset gro stille og roligt, alt er godt.

Nu har vi fået en dejlig opstart på sæsonen, og derfor tænkte jeg det var på tide med en lille hilsen.

Hvad er der så sket siden Januar..
1. Alle maskiner er serviceret, slebet og køreklare.
2. Det nye indspilsområde er åbnet, og greens deroppe er under løbende pleje.
3. Stien fra hul 2 er blevet sikret med græsarmerings net (dog stenmel i stedet for græs)
4. Stien fra hul 9 op til driving range, er renoveret og ved at blive færdig gjort.
5. Greens er blevet topdresset én gang med et tykt lag rent sand, til at dække diverse vinterskader.
6. Diverse områder er revet, blæst og  rengjorte efter vinteren.

Vi er fuld bemanding som sidste år.
I de næste 13 uger har vi en i job praktik. Carsten 38 år fra Salten. Han kommer til at hjælpe til med lettere opgaver omkring klubhus og driving range. Vis hensyn, da han ikke er golfere, og derfor ikke ved hvor bolde og spillere kommer fra.

 

Vi vil gøre rigtig meget for at holde banerne i tip-top stand – MEN vi har brug for jeres hjælp.

 

Hvad kan i golfere gøre for at passe på banen, og hjælpe både os, men især boldene efter jer:

1. RET NEDSLAGSMÆRKER OP  Det er især slemt tirsdag-onsdag-torsdag morgen…
2. Undgå at vride ens golfsko rundt oppe på greens, tænk over der er pigge under dine sko..
3. Riv bunkers efter jer, og læg HELE riven ned i bunkeren.
4. Læg jeres opslået turf på fairway på plads, og træd den fast.
5. Gå ikke over afspærrings snore.
6. Gå ikke mellem green og bunkers med jeres vogne-scootere og buggys..
7. Parkere ikke jeres bags-scootere-buggys oppe på teestederne..
8. Ryd op efter jer på driving range, sæt kurvene på plads, ellers blæser de væk.
9. Saml jeres cigaret skodder op, ikke nok at putte dem ned ovenpå sprinklerne..
10. Sig det gerne til dem I går med, hvis de skulle glemme noget af disse punkter, det er jo jeres bane, så pas mere på der, og nyd turen derude.

Hav et rigtig godt forår.
Med venlig hilsen
Greenteam.


 

Oktober 2017

BANEN LIGE NU:

Regn Regn Regn… Hold da op en sensommer og efterår vi har i år. Jeg kan ikke huske, der har været så vådt og klisteret på banen i oktober, og det har sat sine spor.

Vi lukkede for bilerne og scooterne, men troede da på vi kunne slippe dem ud igen, men de kommer i vinterhi nu, og indtil sæsonstarten.

Samme gør sig gældende på driving range, man kan ikke køre med opsamlingsbilen mere, og der skal bruges håndskubber til at samle bolde.
Og igen til orientering, så skal al træning ”udslag” foregå fra måtterne, og ikke fra græsset foran, eller bagved dem. Vi kan ikke få nyt græs i nu, så det som ødelægges nu, vil også værre ødelagt til den nye sæson. Og det vil komme til at se rigtig træls ud.

Værn om banen, og snak om hvad I ser derude. Husk hinanden på god golf etikette, og er græsset sort – ja så er der mudder, og så skal man gå udenom.

Lidt om hvad der rør sig på gården:

Vi går snart ned i bemanding, og vores gode sæsonarbejdere får en tiltrængt pause, så de er friske til en ny sæson, til næste år.

Vores elev Daniel starter 1. skole periode op fra uge 43, og vil værre på skole det meste af vinteren.

Vi har færdiggjort de nye teesteder, og de er snart dejlig grønne, så vi satser på en tidlig start på det nye hul 1.

Vi er ikke banearkitekter, men der har været en god dialog med folkene fra starten af Himmelbjerg Golf Club, og idéen var allerede fremme dengang, nu har vi bare ført den ud i livet. Når vi går på sådan projekter, så er økonomien en stor faktor, og vi kan ikke bare ringe efter en arkitekt, som skal have en frygtelig masse penge for at lave en papmache model af, hvordan han syntes, det skal være. Vi bruger et godt samarbejde mellem proen, baneudvalget og bestyrelsen om vores tanker og idéer. Og den vej igennem får vi, hvad vi syntes er bedst for flest medlemmer.

Husk vi har arbejdsdag søndag den 29 oktober, der vil være forskellige små jobs, som skal ordnes inden vinteren, så meld jer på golfbox, og kom og få et par gode timer sammen med andre HGC’er.

Hold øje med golfbox om banelukninger, og nyd de gode dage som må komme ind i mellem bygerne.

Greenkeeperteam


September 2017

Weekendens klubmesterskaber er nu overstået, og vi må sige et stort TAK for alle jeres positive kommentarer. Det har været en fornøjelse at høre, hvor meget I har nydt at være ude på vores skønne bane. Også en stor tak til alle mine folk, for at være med på at give den gas både ugen op til, men også i weekenden. Det er skønt at mærke, at når vi lige drejer på alle knapperne på samme tid, så spiller melodien, og festen kan begynde.

Uge 36:

Vi klipper som altid, men sender også Henning over med minigraveren og begynder at shape de nye teesteder til fremtidens hul 1. Så det kan være græsset snart ryger af ”indspil”, da vi gerne vil have sået dem i denne måned, og dermed forhåbentlig få et godt græsdække inden vinteren. Men så snart flagene fjernes på indspil, så er den lukket, og området kan ikke bruges til indspil.

Uge 37:

Tirsdag og torsdag står den på optagning af propper og eftersåning, så vi håber på godt vejr. Hvis det viser sig at DMI og vejrguderne siger regn, kan vi blive nødt til at aflyse den operation, og vi vil i stedet for leje en såmaskine ind som skærer en rille i greens, og lægger frøet ned. Dette er nødvendigt for at vi for at vi kan få friske græsplanter i greens hvert år.

Vi hæver klippehøjderne til:

Greens : 5 mm
Tee/Fg: 12 mm
Fw: 18 mm
Semi: 25 mm
Rough: 35 mm

Vi er ikke meget for det, men vi er allerede i gang med at forberede os til vinteren, og næste sæson. Vi vil dog gøre alt for at give spillerne den sidste del af sæsonen på en god bane.

Mvh.

Greenteam

Himmelbjerg golf club.


 

 

Juni 2017

Ahhh sommer.. ja nu er vi godt i gang med sæson 17, og tiden flyver bare af sted.
Sådan er det hver år. Vi går i vores vinter hi og glæder os til varmen, og den periode hvor græsset gror. Og inden vi ser os om, er vi ved sommertid.

Det har været et lidt underligt forår – vi havde ingen varme, men stort slid på banen. Det gjorde at både greens-tee og fairway ikke stod helt, som vi gerne ville have det til. Vi afventede med at gødske, for inderst inde viste vi godt, der manglede varme for at få det til at gro. Da varmen så kom og græsset og alt kom i gang, så drillede vores maskiner endnu engang. Så Uffe havde nok at se til, og pladsen foran værksteds porten var dagligt fyldt med problem maskiner.

Vi fik en dejlig varm weekend, sidst i maj, hvor vi fik testet vores vandingsanlæg, og kunne her se at især ved nogle teesteder, fungere det ikke med en sprinkler i midten, især ikke når temperaturen siger +25 og der er godt med vind. De blev gule, men er på vej tilbage til det grønne, så alt ok. Greens har jeg testet med fugtigheds måleren et stykke tid, og vi har presset dem ret meget. Vi så at når vandindholdet kom under de 12 % fik vi tørkepletter, så målet fremover (i en tør periode) er min 13 %.

Greens er blevet prikket, og vi venter lige nu på at vejret bliver til en vertikalskæring+topdressing. Dette skulle gerne ske i uge 24-25.

Ny greenkeeper-elev

Daniel, vores nye unge elev, er startet pr. 1. juni.  Daniel kommer I til at se meget mere til ude på banen, og jeg opfordre jer alle til at vise ham hensyn, da han ikke selv er golf spiller (endnu), så det kan være, at han lige misser at I måske står og venter, så tag det roligt, det skal nok komme.

Vi har lavet en aftale med Daniel til 2020, og han starter på skolen i uge 43. Daniel er i mesterlære, hvor han starter med praktikken, og så skulle han være godt rustet til at starte på Sandmosen til efteråret.

Ny green på bakbjerg hul 9

Jeg skrev sidste gang , atjeg regnede med at den nye green ville åbne inden sommerferien, men sådan bliver det desværre nok ikke. Det rullegræs vi har lagt på, vil ikke gro sammen med vækstlaget. Vi har nu prikket den, og eftersået, og håber det vil gro sammen. Heldigvis har vi stadig den gamle green, og dermed ”tid nok” til at få den nye green ordentlig i gang, selvom vi nu satsede på en hurtigere åbning.

Jeg vil ønske jer en god sommer, og husk at passe på os der arbejder på banen, vi er her for jeres skyld, og for at gøre vores bedste, for at I får en god oplevelse.

Greenteam

Himmelbjerg golf Club

 


Maj 2017

 

Foråret lod vente på sig. Vi oplevede meget kolde nætter, og dermed en jord temperatur på 3-4 grader i lang tid. Vores greens kom fint igennem vinteren, men vi kunne hurtig se på dem, at de blev presset af den store flok spillere og gæster som hver dag besøgte banen. Vi klippede 2 gange om ugen, og tromlede det samme, og forsøgte på den måde at lave en ok spille overflade. Det endte med hurtige greens, som lå omkring de 9,5 på stimpmeteren, så lige et stykke over vores mål på 8-8,5. Varmen kom i en weekend, og hjalp en smule på problemet, og siden hen er der kommet vand foroven, så vi nu igen har græs på greens, og noget at arbejde med.

Indspil green mellem 1-3 er klar til frø, og vil blive sået i uge 20, Der er lavet automatisk vanding på green, og på det stykke græs mellem Putting green og den nye indspil green.

Den nye green på Bakbjergbanen hul 9 blev lidt ramt af den varme weekend, og da der ikke var lavet vanding tørrede rullegræsset en smule ud. Det blev også klaret, og den er med på vandings programmet nu, så vi håber den snart kan klippes lidt længere ned. En forventet åbning af  greenen, vil nok blive engang i juli.

Vi er i gang med at klargøre prikkeren, så tee og forgreen kan blive luftet, og senere vil vi tage greens. Vi dybdeluftede vores greens i vinters, og vi kan nu se en forøget rodvækst på greens. Dvs. de kan søge dybere efter vand og næring, og vi kan dermed sænke vandingsbehovet. Vi har investeret i en fugtighedsmåler, så vi kan se om det er nødvendigt at vande. Et system jeg lærte om under Made in Denmark 2015, hvor det var min hovedopgave. Jeg har snakket med flere greenkeepere som bruger det, og forhørt mig om hvor langt ned man kan gå, før det giver tørkepletter. På greens lignende vores, er minimum omkring 15 %, men vi vil bruge et mål der hedder 20 % som minimum, grundet vi har små greens, og bliver de for tørre, vil det være svært at stoppe bolden på greens. Det er nyt og vi forsøger os lidt frem, så bær over med os, hvis vi enkelte gange rammer under de 20% og dermed tørre greens ekstra ud.

En af grundende til vi leger med fugtigheden er: Den en-årige rapgræs, ukrudts græs på greens, elsker fugt og bløde greens. Det er en plante som ikke har særlig lange rødder, og dermed kan vi stresse den ekstra ved at tørre den ud og skære den væk. Vi kan ikke fjerne den helt, da dens frøbank i jorden er kæmpe stor, og de kan overleve op til 10 år i jorden. Men I kan hjælpe med at sørge for at rette alle nedslagsmærker op, da det fungere ekstra godt som såbed for den en-årige rapgræs.

Godt forår til jer alle.

Green team


 

Marts/april 2017

Pænt god dag, jeg vil starte keepers corner op igen for sæson 2017.

Vi er blevet fuld bemandet nu, og alle er i sving med at klargøre projekter, og få klippet banen op.

Vi er i år følgende mandskab:

René Juel    Chef greenkeeper
Henning      Greenkeeper/ 1.mand 37/t/ugen
Jan               Greenkeeper Assistent 37/t/ugen
Liv                Greenkeeper Assistent 30/t/ugen
John             Medhjælper 30/t/ugen
Uffe              Mekaniker 16/t/ugen

Vi søgte/søger jo en ung greenkeeper elev, men har desværre ikke været heldige på den front. Derfor valgte vi at tage en snak med John Kansy. Vi forhørte os om han kunne træde til og hjælpe os. Det sagde han ja tak til, og vi glæder os til at sende ham rundt på banen i forskellige klippe højder. Ellers er resten jo gode ”gamle” kendinge, som kender banen og alle dens finurligheder. Derfor er jeg ved godt mod, og sikker på at vi kan levere en rigtig god oplevelse for alle medlemmer og vores gæster.

MEN…. Dette kan ikke gøres uden spillerens hjælp. Så jeg vil endnu engang opfordre jer alle til at tænke over, hvordan man agere under sin runde.  Følgende er første lektion for golfspillere:

MAN

 • Går ikke ind med sin bag på teestederne, heller ikke bærebags.
 • Går ikke indenom green og bunker med sin vogn.
 • Går ikke fra ens nedslagsmærker, uden at have rettet dem op.
 • Går ikke fra en opslået tørv på fairway, uden at lægge den på plads, og træde den godt til.
 • Går ikke ned og op ad bunkers hvor kanten er højest.
 • Går ikke fra en bunker, uden at rive grundigt efter en, og lægger hele riven ned igen.
 • Smider ikke flagstang og flag fra skulderhøjde og ned på green, brug enden af putteren til at lægge flaget ned, hvis man ikke kan bukke sig.

Det er utroligt vigtigt man passer godt på banen, og vores bane materiel. Og man skal ikke være flov over at have lavet et nedslagsmærke, men derimod stolt og fortælle de andre i bolden, se jeg lavede da et mærke, og nu retter jeg det op.

Vi ser desværre tit spillere som ikke kender de basale regler for golf. Så er man i tvivl, spørg i bolden om der lige er en, der kan forklare hvad de blå pæle med sort top betyder, inden man stiller sig op derinde. (hul 11)

Vi kan gøre det rigtig godt for jer, men I er altså nødt til at hjælpe hinanden med at sørge for at ALLE spiller efter samme regler, for hvordan man begår sig på en golfbane.

Tænk over det, og lad os så alle være ambassadører for god golfetik og vise resten af DK, at vi Himmelbjerg Golf Club har styr på, hvordan man begår sig.

 

Jeg vil ønske jer et rigtig godt forår, og en masse lige puts.

Hilsen
René Juel


 

 

 

 

 

September 2016

Mange tak fra staben, for de flotte ord banen har fået. Vi er glade for at I kunne lide det, og vi ville ønske det var standarden hver uge.

Nu er vi i slutningen af september, og vi skal desværre til at tænke på at gøre banen klar til vinteren og til næste sæson. Som I har set på Golfbox, går vi allerede nu i gang med at hive 4 cm propper op af greens, samler dem op, eftersår og topdresser dem. En operation som gør at greens bliver rigtig ujævne, og nok ikke helt så hurtige mere. Men vi så i foråret, at græsset stod rigtig godt i de gamle huller, så vi ved det giver sundere græs, og derfor er vi sikre på, at I kan bære over med os.

Klippehøjden har været lav de sidste mange måneder, men nu giver vi den lige et hak op. Det gør vi for at hjælpe græsset med at hive det sidste sollys ud, og lave det om til energi, som det så sender ned i rødderne. Det skal græsset overvinter på, og jo mere energi det har med sig, jo mindre sygdom og stress for det, når vintersæsonen går i gang.

Æresrunden på greens, dvs. det aller sidste vi klipper for at samle det sidste fnuller op, den har været presset, og man kan nu se områder med megen tynd græsvækst. Derfor springer vi nu den runde over. Dvs. der kan forekomme dug i de yderste 30 cm af greenen. Vi vil klippe det op til weekenden, og ved de sidste turneringer.

Ny green til hul 9 på Bakbjergbanen.

Vi går så småt i gang med at lave en arbejdsvej det sidste stykke over mod Bakbjergbanen, og derefter går vi i gang med at lave den nye green. Den bliver placeret i den store åbning mellem granerne. Mens vi arbejder på den nye green, og indtil den er klar til brug, så skal der spilles til en ”provisorisk green”, som vil blive klippet ned til højre for fairway, og vi vil arbejde med at gøre den så ok som muligt.

Ha’ et dejligt efterår

Green team

Himmelbjerg golf Club.


 

Så er vi i den sidste vækst måned. Det er nu vi skal forbedre græs og bane til vinteren, og til næste sæson.

Vi vil gøre følgende:

Afholde klubmesterskaberne:
Vi har sat målet på greenspeed til 10 på skalaen, og allerede i uge 36 vil vi starte med at klippe hver dag, og tromle 4 gange, så kan I nå at vænne jer til det. Vi har lavet plan for klippemønsteret på green-tee-fg-fw, så banen forhåbelig står knivskarp i fuld solskin ( det med solen, kan vi ikke hænges op på)

Ugen efter er der blokeret i golfbox tirsdag og torsdag, hvor der skal hives propper op på greens, eftersås, og topdresses. Det kan kun lade sig gøre i tørvejr, så hvis DMI varsler skidt vejr, finder vi en anden uge.

Bunkers:
De trænger til en overhaling, dvs. skære nye kanter på fw bunkers, flytte sand rundt, efterfylde med sand i nogen af dem, dræne et par stykker, og retablere græskanten på nogle af dem.

Dette er et kæmpe arbejde, og er ikke prioriteret lige forløbeligt, men er med på vores liste, så når græsset stopper med at vælte op ad jorden, springer vi på renovering af bunkers. Er man frivillig på et bunkerhold, så er det nu, man kan hjælpe, husk at tage lidt ukrudt hver gang, flytte sand op ad kanterne, især hvis der har været tordenskyl, og sort jord er fritlagt, ellers vælter ukrudt og andet frem der.

Indspilsområde:
Der har været mange møder om dette punkt, og vi er ved at værre nået til enighed om, hvad der skal laves, hvor det skal værre. Vi indhenter lige nu tilbud på sikkerhedshegn, og udregner hvor meget sand og jord der skal flyttes og indkøbes. Vi håber at kunne præsentere et område i øverste klasse, og forhåbeligt have det åbent næste år (hvornår er flydende), det kommer an på vejr, og om vi sår, eller ligger rullegræs.

Diverse baneopgaver:
Der skal laves følgende:
– Fjernes stød i skovkanterne.
– Opstammes træer ved stier.
– Laves 2 nye trapper ved green 6 og tee 7 (tømmergruppen er på her )
– Klippes og fjernes høj rough.
– Fairway vertikalskæres.
– Plante flere træer bagved green15, og ved skråningen ud mod hul 10.
– Rense søer op, og grøfter.
– Afprøves div nye maskiner, så vi kan se hvad der fungere.

Vi har mange planer, og jeg vil lave en plan som vil komme på hjemmesiden, så I kan følge med i hvad vi har tænkt os, og så kan I se, at vi har tænkt på en masse gode ideér.

Jeg ønsker alle et godt klubmesterskab, og håber i nyder vi skruer op for klippene og ser de fine mønster vi for lagt i banen.

Mvh.

Greenteam – Himmelbjerg golf


 

Juli-august 2016

Den danske sommer har været en lidt fugtig fornøjelse indtil videre, men der har dog været gode dage, og mange gæster har lagt vejen forbi vores bane. Desværre har græssets vækst ikke holdt sommerferie, så selvom greenkeeperne har brugt juli på at afvikle lidt ferie, så er græsset væltet op af jorden. Ferieafholdelse og meget græs har gjort, at der har været meget afklip rundt omkring på banen. Vi har dog haft en lækker grøn bane, og mange gæster og medlemmer har sagt banen står rigtig flot.

Nu er folkene tilbage, og vi har fået lavet et par klipninger af grøfter/søer og fjernet ukrudt plus flyttet sand i bunkerne. Mange siger, der mangler sand i nogle bunkers. Men det viser sig, at sandet ligger, hvor bunkerriven køre ud af bunkers, så der må vi ud med håndskovlen og smide det ud i bunden igen. Det er et stort arbejde, som alle 4 greenkeepere brugte en onsdag på og fik alle greenbunkers i tip top stand.

Uge 34 er der jo en lækker golfturnering i Himmerland, Made In Denmark 2016, og igen i år drager René derop onsdag efter job, det er den eneste måde, man kan få et indblik i, hvad der skal til for at sætte en bane op til turnering. Det kan man så trækker erfaring ud af, og bruge selv til mindre turneringer på hjemmebanen. Og det er helt utroligt, hvad man kan få ud af det netværk, man bliver en del af, alt fra gode råd omkring sygdomme i græsset, til gødning og vandings strategier.

Greenen på hul 6

Vi er nu nede i 5 mm, og den får et tyndt lag sand hver mandag, og bliver tromlet. Området udenom er godt med, og får også et lag sand i ny og næ. Vi vil snart fjerne drop zonen og afspærringen, dog vil det øverst niveau stadig værre under blå pæle med sort top. Men ellers vil almindelige dropperegler snart træde i kraft.

 

Frivillige

Vi er rigtig glade for den hjælp I ligger på anlægget, og omkring klubhuset. Det er flot at I både har tiden og lysten til at køre alt fra ukrudt væk fra kummerne i gården, til hver mandag at komme og klippe Bakbjergbanen. At lige tage opsamler bilen og hente en gang bolde på rangen. Så husk endelig at tilmelde jer den turnering den 24 september for alle frivillige. Og sidder der en eller flere derude, som har mulighed for at bruge en dag eller mindre herude, så giv mig gerne et kald eller mail. Jeg er sikker på, vi finder en opgave som lige passer dig/jer.

Hav en dejlig sensommer.

Green team


 

Juni 2016

En kæmpe fordel ved 2 uger med tørke, er at vi har fået klippet alt godt ned, og er nu i følgende højder.

Greens = 4 mm
Tee/forgreen = 10 mm
Fw= 18 mm
Semi= 25 mm
Rough= 45 mm

Greens er blevet kryds skåret og dresset med ren sand, de er gået lidt i dvale, men frøene fra den et-årige er der stadig. Det er med til at gøre dem langsommere en beregnet, da de har en klæbrig skal, som man kan mærke, hvis man kører hånden henover græsset ( husk at tage handsken af). Hvordan de ruller er jo et stort emne, MEN vi er nu næsten tilfreds, der skal lige en fod mere i hastighed, så ville det være perfekt, plus green 11 og 17 skal lige arte sig som de andre, så er ensartheden der også. Husk bedre at træne et godt kort indspil, en at træne de lange putts!

Vi følger med i det nye Golfspilleren i centrum, men der skal flere indberetninger ind, før vi kan arbejde 100 % med det. Men vi lægger selvfølgelig mærke til, at der skal ligges lidt flere timer på greens, så vi kan få den score lidt højere op. Men vi ændrer ikke plejeplan ud fra, hvad der bliver indberettet, for så kan jeg skifte program hver uge, da svarene tydelig bære præg af om man har scoret godt eller ej 😉 Husk golf er også andet en at lave 36 point, det er en helheds oplevelse, med naturen, og det gode selskab. Så husk næste gang du ikke lige har scoret højt, at det faktisk stadigvæk havde været en fin tur, og hvor var banen og makkeren da bare skønne.

Frem med sommer humøret, og meld jer så til greenkeeperens hævn, kan sige at der bliver sjov og spas for alle, og sikkert ikke en ret høj score.

Ferie planer:
René uge 26, skal på udveksling til Aalborg golf, og opsætte den til challeng touren, og gerne få noget med hjem i rygsækken til resten af sæsonen. Normal ferie i uge 27-28.

Vi topdresser fw i uge 29, det bliver fra ca 100 m pælen og frem mod green som i første omgang for, så ser vi om resultatet gør at vi giver resten senere på året.

Nyd sommeren og vi ses på banen.

Mvh Greenteam Himmelbjerg


 

 

Maj 2016

Så kom der varme i luften, og som det så tit sker rundt omkring på danske golf baner, så tørrer de ud, og vandings anlægget driller!!

Det skete også her, og med et rørbrud på hul 7, fik vi skiftet vandet i den store sø på hul 10, der var lige nok tilbage til, at de fiskene kunne overleve. Det skulle have været ude på banen, men endte i bækken og forsvandt ud af området.

Vi har skiftet rigtig mange sprinklere på greens og teestederne, da de har en tendens til at sætte sig fast, og dermed ikke vande hvor de skal, og da det køre om natten, så ser man det først, når græsset bliver gult. Vi havde kontrolleret anlægget, da vi startede op, men det kan jo ske lige pludseligt, at en sprinkler går i stykker. En anden grund til vi ikke kan vande greens ”bløde” er, at lige nu blomstre den et-årige rapgræs, og den er ikke velkommen i alt for stort antal på vores greens. Havde vi bare vandet og vandet, ville den have haft det for godt, og dermed overtaget styringen, og dermed givet os problemer.

Vi vil i uge 22 prikke vores greens, og dermed give plads til at vand og gødning kan komme ned og virke. Vi er opmærksom på greens er lidt ujævne, men vi har grundet tørken valgt at blive i 5 mm på greens, og dermed har vi ikke fået trimmet det helt ned endnu. Vi smider godt med sand på, og forsætter efter planen, så vi ender op med glatte greens igen.

God tur derude, og skønt at se så mange bruger vores bane.

Mvh.

Greenkeeperen.


April 2016

Stæren flyver hastigt mellem dens hus og banen, de første træer er sprunget ud. Ja det dufter af forår, og vi er klar til det nu. Banen står efter årstiden rigtig godt, tror ikke jeg kan huske greens har været så tætte og grønne allerede nu. Vi har rendt lidt hurtigt for at få lavet de sidste projekter færdige, da vi ved, at om lidt springer græsset i fuld vækst (vi gøder det snart) og så kører endnu en sæson for fuld tryk.

Vi har fået lagt nye måtter ud på Bakbjergbanen, og den har fået nye flag og stænger, så nu skulle de gerne blive stående, så folk kan se hvor greenen er. På himmelbjergbanen har vi fået lagt rullegræs omkring green 6. Det er meget vigtigt, at man overholder, at inden for kæderne er der adgang forbudt, også selv om man lige kan se sin bold der. Kan man ikke nå den med fiskestangen, så håber jeg I overlever og tænker på det nye rullegræs. Da det var tidligt på sæsonen for rullegræsmanden, så har vi fået nogle ruller, som er meget våde og dermed bløde, så for at undgå det bliver alt for ujævnt, er der adgang forbudt.

Vi har følgende planer for April:

 1. Topdresse greens ( Mandag den 11/4 fra kl. 14 og frem)
 2. Gødske teesteder.
 3. Gødske fairways.
 4. Udbringe tang på greens (flydende)
 5. Prikke greens+mere sand på. Uge 17 hvis vejret er til det.

Det var alt for denne gang, hav en dejlig runde og nyd fuglene.

Husk der er stadig mulighed for at sponsere en stærekasse, der er 50 stk. som mangler en ejer.


 

Marts 2016
FORÅR!!!!

Skriger vi på nu, men termometeret viser –grader om morgenen, og alt er hvidt. Så kommer der lidt plus grader ved 9 tiden, og alt er vådt.. Ikke den start vi havde satset på.

MEN vi udnytter jo tiden til mange andre spændende opgaver. Så her er en lille liste over vinterens opgaver som er (næsten) færdig.

 1. Gravet vand-strøm ned til den nye vaskeplads.
 2. Ryddet skråning bag hul 15 og klargjort til plantning.
 3. Samme er gjort ved hul 10/nye vaskeplads.
 4. Oprydning efter stormene.
 5. Beskåret læhegn på Bakbjergbanen.
 6. Beskåret den stor bøg ved renseplads og kontoret.
 7. Monteret en antenne på maskinhuset til vandingsanlægget.
 8. Klargjort maskinerne til en ny sæson.
 9. Fået malet omklædningsrum i shoppen.
 10. Malet 2 toiletter i restaurant bygningen.
 11. Malet toilet og omklædning ved os selv.

Nu vil vi få gjort det færdig på driving range, så måtterne kan komme ud igen, og forhåbeligt bliver der snart varmere, så man kan stå på øverste niveau og banke rust af svinget.

Vi vil glæde os til at få klippet lidt former i banen igen, men først skal vi forsøge os med at flytte nogle eg og bøg ud på banen, så vi kan få både tyndet i læhegn, men også pyntet op på Himmelbjergbanen.