KEEPERS CORNER

Chefgreenkeeper René Juel Andersen informerer løbende om banens tilstand, samt hvilke tiltag, der planlægges udført.

Chefgreenkeeper René Juel Andersen
mobiltlf: 42 30 16 67
Kontortid torsdag 13.00 – 15.00
Mail: chefgreenkeeper

Jan Møller Andersen
Greenkeeper
assistent

Liv Bendixen
Greenkeeper
assistent

John Kansy
Greenkeeper
assistent

Daniel
Greenkeeper
elev

Maj 2020

Efter nærmest 4 måneder med regn, så vendte tørken pludselig tilbage. Sammen med de normale udfordringer med opstarten af vandingsanlægget, så blev banen sat under pres fra starten af sæsonen.

Greens klare sig rigtig godt, og vi bruger ”tørken” til at kontrollere den et årige rapgræs ( Poa Annua), som ellers er den første, der starter væksten. Men fordi regnen blev væk, og vi dermed havde kontrollen, kunne vi stresse den og gøre den svag, så de kultur græsser som vi eftersår med fik pladsen.

Man kan ikke undgå et årig i sit græs, men kan vi minimere det.

Vi fik lavet banen ”Corona” sikker, og efterfulgt de råd DGU lavede til at starte med. Vi undlod dog at dække skraldespandene af, da vi ikke tror nogen står og røre dem. Vi startede med koppen over hullet, og ingen flag. Det var første råd, det ændrede de ret hurtigt. Derefter fik vi lagt en skum ring i koppen. Efter lidt justeringer så fungere det ret godt. Og hulkanterne holder meget bedre med denne løsning, så måske det er fremtiden 😊

Vi regner med snart at sætte boldvaskere ud, og riverne i bunkers.

Bemandingen blev skåret en mand, grundet usikkerhed om sæsonen, så vi har ændret lidt i plejeplanen og rettet til. Det gør så også, at noget ikke kan nås, og det første vi har skåret væk er græs tee på rangen. Det er meget tidkrævende at holde sådan et lille areal, med så mange mennesker derpå. Så i 2020 kun udslag fra måtter.

En anden ting som der bliver skåret lidt ned på, er klipning ved sø og bækken. Vi vil forsøge at gøre det en gang om måneden.

Vi skulle også have haft et 1. cut rundt om fairway i 36 mm, men også det er fjernet.

Det samme er projekterne omkring opretning af teesteder. Vi håber dog at få lavet tee 15, da det nok er vores værste lige nu. Men mere om det senere på sæsonen.

De frivillige som vi har til bunkers, starter snart op, og grundet lidt tilbagegang på de hold som plejede at rive bunkers, er der nu 4 hold, som deler med os. Så en uge står vi for bunkers, næste uge de frivillige. Når vi nærmer og de uger vi holder ferie, er det muligt at ikke bliver revet så tit.

Vi vil gøre alt for de som minimum får en tur om ugen, og helst 2. I kan hjælpe os rigtig meget ved at gå ind og ud af bunkers fra den fladeste del, også selvom det betyder I skal gå længere i bunkeren. For det tager ikke lang tid at rive bunden med maskine – men skal kanterne rettes op, så er det en anden sag.

Ellers fang mig eller Villy holm, hvis I lige er en fast 3-4 bold som tænker I godt vil bruge ca. en 4 uger på en sæson til at stå for bunkers. Så er der helt sikkert plads til flere.

Vi håber i nyder banen – vi nyder at se spillere bruge den.

Hilsen

Green team