KEEPERS CORNER

Chefgreenkeeper René Juel Andersen informerer løbende om banens tilstand, samt hvilke tiltag, der planlægges udført.

Chefgreenkeeper René Juel Andersen
mobiltlf: 42 30 16 67
Kontortid torsdag 13.00 – 15.00
Mail: chefgreenkeeper

Jan Møller Andersen
Greenkeeper
assistent

Liv Bendixen
Greenkeeper
assistent

John Kansy
Greenkeeper
assistent

Keepers corner marts 2021

Så fik vi afsluttet marts måned, og den bliver husket som kold, og med rigtig mange golfere, som havde ventet på åbningen.

Vi i det friske greenkeeper team, har brugt en stor del af marts på:

 • Oprydning og flis hugning på de mest spillede områder i skovene.
 • Opstart af vandingsanlæg.
 • Rivning og blæsning af kviste og blade.
 • Opfriske bunkers med mere nyt sand.
 • Fældning af døde træer på begge baner.
 • Friske trapper-stier- og overgange op.
 • Klippe alt undtaget roughen.
 • Hjulpet en god arbejdsdag med rengøring, udsætning af bænke-boldvaskere, og havemøbler

Vi har været glade for at møde så mange glade golfere, og vi nyder at se jer bruge banen. MEN!!!

 • Banen bliver ved med at se slidt ud, hvis man går i det samme spor.
 • Vi vil gerne indføre 2 meter reglen. dvs hold 2 meter til greenkanten, teestedskanten. Der er ingen grund til at slæbe vogn og bag med helt derop…
 • GÅ aldrig op og ned i en bunker, der hvor den er aller stejlest… det ødelægger bunden, og der kommer nemt sten op..
 • Læg hele riven ned i bunkeren – efterlad den ikke på græsset. Vi klipper meget, og skal vi af hver gang, så er der noget vi ikke når. (husk at riv…)
 • Oprydningen på rangen. Plastkurvene skal tilbage til boldkassen, og broken tee´s samles op og smides i en skraldespand. Samme gælder på teestederne ude på banen..

Så alt i alt, banen bliver ikke bedre, hvis i ikke hjælper hinanden med at passe på den.

Om vi så var 10 mand, så er det jeres pligt at sørge for at efterlade områderne, i den stand i selv forventer de står i, når I ankommer.

 

Vi ser fremskridt i greens og spille kvalitet. Lige nu klipper vi kun 2 gange om ugen i 5 mm, og ruller dem 2 gange. Vi har ikke givet gødning endnu, og er sikker på med denne varme som er her nu, så går der ikke længe inden den er i tip top stand igen.

Rigtig god påske til jer alle, og husk nu 2 meters reglen..
Det er kun på tv, at de må stille bags på teestedet 😊

——

Keepers corner november 2020

Så falder bladende i takt med regnen, og banen begynder på de normale steder at blive våd, og fedtet.

Derfor går vi fra MANDAG den 2. november over på vinter regler.

Det betyder

 1. Der skal TEE´S op på alle klippede arealer, der må meget gerne bruges måtter.
 2. Teestederne flyttes væk fra sommer tee´s, og de skal bruges, og det er ikke tilladt at gå over sommer tee’s.
 3. Teestedet for hele hul 10, bliver ved søen, så ved green 9, følg venstre om søen.
 4. Der kan ikke længere hcp reguleres. Så spar gerne på score kort, brug GLFR app, eller Golfbox, husk ikke at indberette. Dette er for at spare på scorekort, og mindske antal personer inde ved printeren. Men husk gerne at besøge Shoppen og Restaurant efter spil… STØT LOKALT
 5. Bane toilet og drikkevand er lukket af.
 6. Hul 11-12 lukkes af fra 1 december, og der bliver en sti fra hul 10, til tee 13.
 7. Green 6 -7 lukkes af når entreprenøren begynder at udskifte broen ved hul 6, der bliver så en vintergreen ved træet på hul 6, og så sti til tee 8… (mere om det senere)
 8. Husk at tjekke golfbox, og ved frost er himmlebjergbanen og træningsområderne altid lukket.
 9. Bakbjergbanen er altid åben.

Vi er nu 2 en halv ansat tilbage, og resten af sæsonen går med:

 1. Klargøre maskinerne til vinter, vaskes-smøres og klodses op.
 2. Grøfter renses, så vandet kan komme væk.
 3. Dræn kontrolleres og renses.
 4. Enkle reparationer på stierne.
 5. Ændring på fairway-bunker  hul 14.
 6. Skovning af grantræer

Vi har haft rigtig mange spillere igennem banen, og det har kunnet ses og mærkes. Fra næste sæson oprustes både maskinpark og mandskabsmæssigt. Så vi er rustet til at give jer endnu flere gode oplevelser på Himmelbjergets golf baner.

Mvh.

Greenteam

Himmelbjerg golf club

.

Keepers corner oktober 2020

 

Så begynder bladene at blive gule og vejret begynder at kunne give banelukninger.

Vi opremser lige lidt omkring brug af banen, især her sidst på sæsonen, da det kan have stor indflydelse på fremtidens bane.

 1. Tjek altid Golfbox, inden i går ud. Er der frost/tåget så vil der være blokeret på Golfbox. Husk banen er altid lukket ved frost, også selvom der ikke er blokeret på Golfbox.
 2. Tænk over hvor i går på banen. Hold 2 meter fra. teestedet og kanten på greens-bunkers. Der er ingen grund til at køre ens grej helt op til, da det giver et for stort slid.
 3. Husk at rette alle nedslagsmærker op. Kan du ikke finde dit eget, så tag et andet. Nu stopper væksten, og rettes nedslagsmærkerne ikke korrekt op, er der store chancer for at græsset dør, eller der kommer sygdom.
 4. Husk at lægge din turf på plads, gælder dog ikke teestederne. Samme som greens, ingen vækst, men chance for ukrudt spirer der.
 5. Brug den hånd med handsken på, til at løfte flaget med bolde forsigtigt op, og sæt ikke hænderne, eller andet ned mellem flagstangen og hulkanten. Det ødelægger kanten, og oplevelsen for de næste spillere, PS. der kan godt være 4 bolde i hullet på en gang.
 6. Undgå at vride eller slæbe skoene på greens. Giver sig selv, at det også ødelægger overfladen.
 7. Buggy og andet køretøj, skal bruge stierne, og så vidt muligt køre i semi roughen,. Det er meget vigtigt, at man tager det roligt ned af bakke, og opad. Ingen hjulspin eller bremsespor. Der lukkes for al kørsel så snart det vurderes uforsvarligt at køre derude.

Vi arbejder på at kunne lave 9 vinter teesteder som en prøve i år, og se om det gør vi får et godt flow, og en god start næste år. Tiltaget vil blive vurderet, og forhåbelig laves 9 mere næste vinter. Det er vigtigt man ikke tee’er op udenfor måtten. Der kommer en vinterbane guide. Måske afprøves det at kombinere Himmelbjergbanen og Bakbjergbanen, så den ene uge spiller man forbakbanen, næste bagbakbanen, Det vi lbetyde at 9 huller får lidt mere ro ad gangen. Mere om det senere.

Der aftales med Regel- og handicapkomiteen, hvornår vi går på vinter regler, men forventelig 1 december. Medmindre vejret ændrer sig markant.

Vinteropgaver:

 • Rens grøft og dræn.
 • Udtynding i div træer.
 • Oprydning div lokaler.
 • Sti ved tee 13 laves.
 • Fairway bunker ved hul 14, ændres om til 2 mindre bunkere. Deles i to, da vi ikke kan styre sandet ved regn.

Mvh.

Green team

 

Keepers corner august 2020

 

Hejsa og rigtig dejlig sommer til jer alle.

Længe siden der har været ro til at få skrevet et lille nyheds brev fra green team.

Vi er næsten færdig med at holde sommerferie, mangler lige en enkel medarbejder som har ferie i uge 34, ellers er vi klar til sidste store ryk.

Vi har sendt vores elev afsted til afsluttende fagprøve, så fredag i uge 37, har Daniel forhåbentlig en uddannelse som greenkeeper, og vi har dermed også afsluttet et forløb med en ung elev. Daniel stopper efter fagprøven, og vil koncentrere sig om sit firma som anlægsgartner i fremtiden.

Greens!!!

Vi har kæmpet noget med at nå de greenkeeper ting som er nødvendige for at vores greens er optimale. Vi har ikke prikket nok, vi har ikke topdresset nok, vi har ikke haft god nok styr på opsætning af maskinen, og vandingsanlæg. Det gjorde, at vi faktisk i rigtig lang tid klippede green helt ned i 3.5 mm, og enkelte tidspunkter 3 mm. Det er vores græs ikke glad for, og det gjorde der kom svampe angreb i enkelte greens, og de var meget stresset.  Alt sammen jo fordi vi har manglet hænder i år.

Vi fik sat klippehøjden op, så den faktisk lige nu er 4 mm som er laveste for vores type græs. Og det gjorde selvfølgelig at I følte greens blev langsommere. hvilket jo også er sandt. Kunne vi ikke bare køre i 3 mm??? Ville nogen nok spørge mig om.  Svaret er, det kan man gøre en uge eller 14 dage op til noget specielt, som f.eks. de gør til store turneringer, og dermed få hurtige greens op til turneringen. Men vi spiller jo helst på vores greens 12 mdr. Så er nødt til at sige, at vi ikke kan komme under 4 mm, det er kun 1-2 mdr. om året vi er helt dernede, ellers er vi i 4,5 mm-5 mm. Da det fremmer de græsser vi ved er stærke nok til at klare 12 mdr. spil. Kan fortælle Silkeborg klipper i 2,5-3 mm, men også en helt anden type græs. ☹

Vi har nu afsat mere tid til tromling efter klip af greens, det skulle gerne hive hastigheden stille og roligt op, så I må sige til, når de bliver for hurtige 😉

Vi er nu resten af sæsonen 3 ½ mand til 27 huller, det er et tal som burde hedde 7 mand…

Vi syntes selv banen er trimmet over det meste, op til flere gange om ugen, så husk en golf runde handler ikke kun om greens, selvom vi godt ved, det er dem vi bliver bedømt på. Vel også derfor vi hedder GREEN keepers 😉

Vi forsætter, og nyder at se så mange bruge anlægget.

Mvh.

Greenteam

Himmelbjerg golf Club.

 

Maj 2020

Efter nærmest 4 måneder med regn, så vendte tørken pludselig tilbage. Sammen med de normale udfordringer med opstarten af vandingsanlægget, så blev banen sat under pres fra starten af sæsonen.

Greens klare sig rigtig godt, og vi bruger ”tørken” til at kontrollere den et årige rapgræs ( Poa Annua), som ellers er den første, der starter væksten. Men fordi regnen blev væk, og vi dermed havde kontrollen, kunne vi stresse den og gøre den svag, så de kultur græsser som vi eftersår med fik pladsen.

Man kan ikke undgå et årig i sit græs, men kan vi minimere det.

Vi fik lavet banen ”Corona” sikker, og efterfulgt de råd DGU lavede til at starte med. Vi undlod dog at dække skraldespandene af, da vi ikke tror nogen står og røre dem. Vi startede med koppen over hullet, og ingen flag. Det var første råd, det ændrede de ret hurtigt. Derefter fik vi lagt en skum ring i koppen. Efter lidt justeringer så fungere det ret godt. Og hulkanterne holder meget bedre med denne løsning, så måske det er fremtiden 😊

Vi regner med snart at sætte boldvaskere ud, og riverne i bunkers.

Bemandingen blev skåret en mand, grundet usikkerhed om sæsonen, så vi har ændret lidt i plejeplanen og rettet til. Det gør så også, at noget ikke kan nås, og det første vi har skåret væk er græs tee på rangen. Det er meget tidkrævende at holde sådan et lille areal, med så mange mennesker derpå. Så i 2020 kun udslag fra måtter.

En anden ting som der bliver skåret lidt ned på, er klipning ved sø og bækken. Vi vil forsøge at gøre det en gang om måneden.

Vi skulle også have haft et 1. cut rundt om fairway i 36 mm, men også det er fjernet.

Det samme er projekterne omkring opretning af teesteder. Vi håber dog at få lavet tee 15, da det nok er vores værste lige nu. Men mere om det senere på sæsonen.

De frivillige som vi har til bunkers, starter snart op, og grundet lidt tilbagegang på de hold som plejede at rive bunkers, er der nu 4 hold, som deler med os. Så en uge står vi for bunkers, næste uge de frivillige. Når vi nærmer og de uger vi holder ferie, er det muligt at ikke bliver revet så tit.

Vi vil gøre alt for de som minimum får en tur om ugen, og helst 2. I kan hjælpe os rigtig meget ved at gå ind og ud af bunkers fra den fladeste del, også selvom det betyder I skal gå længere i bunkeren. For det tager ikke lang tid at rive bunden med maskine – men skal kanterne rettes op, så er det en anden sag.

Ellers fang mig eller Villy holm, hvis I lige er en fast 3-4 bold som tænker I godt vil bruge ca. en 4 uger på en sæson til at stå for bunkers. Så er der helt sikkert plads til flere.

Vi håber i nyder banen – vi nyder at se spillere bruge den.

Hilsen

Green team